Voordelen van een matras op maat

Bij Het Matrasatelier maken we matrassen op maat. Iedereen is immers uniek en verdient een uniek matras dat precies aansluit op je wensen en behoeften. Lees hieronder meer over onze aanpak bij het maken van een maatwerk matras. We komen graag langs om kennis te maken!

  • Persoonlijke adviesgesprek met onze slaapadviseurs
  • Advies aan huis
  • Persoonlijk maatwerk
  • Binnen 1 werkdag klaar
  • 180 dagen omruilgarantie

Een op maat gemaakt matras heb je al vanaf 585,- per persoon. Download de prijslijst voor alle opties en maatvoeringen.

PERSOONLIJK GESPREK AAN HUIS

Een persoonlijk gesprek thuis is de basis van het nieuwe matras. Hierin nemen we je lengte, gewicht, eventuele klachten. Ook alle persoonlijke voorkeuren worden hierin mee genomen. Een persoonlijk matras valt in drie onderdelen te onderverdelen, namelijk de matraskern, de afdeklagen en de matrashoes. Aan de hand van dit “intake” gesprek worden deze onderdelen op maat geselecteerd. Na dit gesprek gaan we samen de huidige slaapsituatie bekijken.

De slaapsituatie bekijken

Onze adviseur bekijkt bij je thuis de huidige slaapsituatie. We kijken hierbij naar het huidig matras en jouw slaaphouding. In ons advies nemen we ook direct het onderstel mee waarmee we een zo passend mogelijk matras voor je bed kunnen ontwerpen / samenstellen.

Op onze persoonlijke matrassen bieden wij naast 8 jaar fabrieksgarantie een omruilgarantie van 180 dagen.

Een gesprek aan huis is heel persoonlijk. De succesratio is zelfs beduidend hoger dan een advies vanuit onze showroom.
Alex Clarijs – Slaapadviseur

Productie en levering van het matras op maat

Doordat al onze matrassen direct in eigen atelier geproduceerd worden, kun jij al snel je eerste nacht slapen op een nieuw matras op maat. Deze is namelijk na 1 werkdag al klaar om mee naar huis te nemen! Wil je liever dat je matras thuis wordt bezorgd? Geen probleem! Dit doen we binnen één week, tot in je slaapkamer. Natuurlijk spreken we hiervoor een bezorgmoment af, zodat het nieuwe matras gelegen komt. Als je wilt, kunnen wij je oude matras ook weer meenemen. Dan ben je daar gelijk vanaf en hoef je alleen nog maar te denken aan de heerlijke nachten die je staan te wachten.

Een persoonlijk matras in 3 stappen

1. Matraskern

Eerst vinden we samen de matraskern die het beste bij je past. Meestal gaan we voor een kern van pocketveren of van koudschuim. Deze kerntypen zorgen allebei voor een goede ventilatie van je nieuwe matras op maat. Daarna stemmen we de hardheid, de veerkracht en het aantal pocketveren of comfortzones helemaal af op je gewicht, lengte en proporties.

2. Afdeklagen

Een afdeklaag bestaat meestal uit traagschuimen of koudschuimen. Deze laag zorgt voor extra ondersteuning, drukverdeling en comfort. Maar de juiste afdeklaag zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je matras goed ventileert, ’s nachts koel blijft of juist lekker warm aanvoelt. Net wat bij je past. Je kiest zelf het aantal afdeklagen in je maatwerk matras. Zeker als je regelmatig last hebt van rug- of nekklachten hebben meerdere afdeklagen een grote toegevoegde waarde.

3. Matrashoes

Je op maat gemaakte matras wordt omsloten door een Tencell matrashoes die naadloos aansluit bij de kern. Deze hoogwaardige tijk is gemaakt van vezels afkomstig uit de eucalyptusboom. Anti-allergeen, zacht en verkoelend: ook de matrashoes draagt zijn steentje bij aan jouw nachtrust. Maak je gebruik van twee losse éénpersoonsmatrassen? Dan zorgen we voor een koppelrits of een anti-sliplaag die past bij je bedbodem.

Matras op maat laten maken bij het Matrasatelier

Zoals je wel merkt, staat een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel bij Het Matrasatelier. We willen je graag de best mogelijke nachtrust bieden door een matras op maat voor je te maken dat naadloos aansluit op je wensen en behoeften. Of je nou voor een schuimrubber matras, een matras met alleen maar koudschuimen of een matras met pocketvering wilt gaan: onze slaapadviseurs helpen je graag met het perfecte matras samenstellen. Verander je nachten, maak vandaag nog een afspraak in ons atelier nabij Eindhoven en slaap binnenkort op een maatwerk matras!

REVIEWS
Afspraak maken