Waarom u beter slaapt op een op maat gemaakt matras

Iedereen is anders en zo ook iedere manier van slapen. Waar de een bijvoorbeeld graag op zijn rug slaapt, ligt de ander liever op zijn zij. En waar sommigen graag ondersteuning krijgen voor rug- en nekproblemen, kampen anderen met gewrichtsklachten als reuma of artrose.

U kunt zich dan ook vast voorstellen: een standaard matras uit een magazijn komt bijna nooit tegemoet aan al uw wensen en behoeften. En juist daarom is een matras op maat laten maken superverstandig. Laat u de hardheid, afmetingen en het materiaal van uw nieuwe matras volledig aansluiten op uw slaapgewoonten, gewicht, lengte, fysieke omstandigheden en wensen? Dan profiteert u van de allerbeste nachtrust en een vermindering van fysieke klachten.

Uw ideale matras op basis van uw voorkeuren

Ontdekken welke matraseigenschappen perfect aansluiten bij uw lichaam? Kom dan langs in onze showroom. Onze adviseur neemt uitgebreid de tijd om uw voorkeuren, lighouding en eventuele lichamelijke klachten door te nemen, waarna u in alle rust kunt proefliggen op verschillende matrasopstellingen. In een tijdsbestek van slechts één uur komt u tot het matras waarnaar uw lichaam vraagt!

Wist u dat…

Wij samen met Trees For All bomen planten om onze CO2 uitstoot te compenseren?

Welk materiaal matras is ideaal voor mij?

Bij een matras op maat hoort ook: het materiaal dat perfect aansluit bij uw voorkeuren. Matrasatelier adviseert u hier graag over. In een persoonlijk gesprek vertellen we u alles over de verschillende materialen én u ontdekt welk materiaal het meest passend is in uw situatie. Hieronder vatten we de verschillen alvast kort voor u samen.

Koudschuim

Een koudschuim matras bestaat uit verschillende lagen polyurethaanschuim. Dit materiaal:

 • Geeft progressieve tegendruk als u erop ligt. Hierdoor ontstaan er geen kuilen én vormt het matras zich automatisch naar uw slaaphouding en lichaam.
 • Heeft een open celstructuur, waardoor hij goed ventileert en koel aanvoelt.
 • Is anti-allergeen. Oftewel: stof en huisstofmijt hoopt zich niet op en dat komt ten goede aan de hygiëne.
 • Is erg dik en zwaar, wat door sommigen als een nadeel ervaren wordt. Het verplaatsen om omkeren van het matras is lastig.

Traagschuim

Een traagschuim matras bestaat uit meerder lagen en de bovenste is gemaakt van polyurethaanschuim. De andere lagen bestaan bijvoorbeeld uit pocketveren of koudschuim. Dit type matras:

 • Geeft, in tegenstelling tot een koudschuim matras, geen tegendruk. Je lichaam zakt er als het ware in weg. Hierdoor voelt het matras zacht aan én worden je spieren, gewrichten, zenuwbanen en vaten ontlast.
 • Isoleert de warmte. Dat het matras warm aanvoelt, kan zowel als voordeel als als nadeel ervaren worden.
 • Ventileert niet erg goed en lichaamsvocht wordt daardoor niet goed afgevoerd.

Pocketveren

Een pocketvering matras bestaat uit diverse zakjes met daarin tallozen metalen springveren. Bovenop de laag met pocketveren bevindt zich een toplaag van drukverlagend of veerkrachtig schuim. Dit type matras:

 • Kan de druk goed verdelen. Oftewel: hij geeft alle onderdelen van uw lichaam precies de ondersteuning die daar nodig is. Dit komt doordat de zakjes met pocketveren onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.
 • Heeft een goed ventilerend vermogen en weet lichaamsvocht goed af te voeren.
 • Is niet heel hygiënisch. Ondanks dat een pocketvering matras goed ventileert, trekt er veel stof en huisstofmijt in.

Latex

Een latex matras is opgebouwd uit latex, een soort rubber. Dit materiaal:

 • Is erg veerkrachtig en soepel. Een groot voordeel hiervan is dat u geen tot nauwelijks beweging voelt als uw partner zich omdraait in bed.
 • Is heel hygiënisch. Stof, huisstofmijt, bacteriën en schimmels kunnen zich moeilijk hechten aan latex.
 • Ventileert slecht. Zweet en warmte vinden niet altijd een uitweg.

Gemaakt in Nederland

In ons eigen atelier aan de rand van Eindhoven. De plek waar onze vakmensen al 25 jaar matrassen creëren.

Geleverd tot in uw slaapkamer

Door ons eigen bezorgteam. Verpakkingsmateriaal en een eventueel oud bed of matras nemen wij kosteloos mee

180 dagen proefslapen

Past uw nieuwe matras niet perfect? Dan passen wij het graag binnen deze periode voor u aan.

Uw op maat gemaakte matras online bestellen

Weet u nu al welke specifieke eigenschappen uw nieuwe matras moet hebben? En bestelt u hem het liefst meteen, zonder eerst in gesprek te gaan met onze adviseurs? Dat kan! Via onze website bestelt u het matras van uw dromen direct en snel.

Hoe dat werkt? U kiest één van onze series als basis en vertelt ons vervolgens aan welke eigenschappen uw koudschuim op maat, traagschuim op maat of latexmatras moet voldoen.

Vervolgens gaan wij voor u aan de slag in ons atelier en ontvangt u het matras zo snel mogelijk bij u thuis.

Laat uw matras maken door Het Matrasatelier

Een matras op maat laten maken doet u bij Matrasatelier! Dankzij jarenlange ervaring, de rijkste kennis en een bevlogen team, wisten we al vele mensen te verblijden met een supercomfortabel matras die aan alle wensen voldoet.

Bij Matrasatelier worden we daar alleen maar heel blij van. Want hoe tof is het dat we zo veel mensen mogen helpen aan een betere nachtrust? Iedere dag weer dient ons atelier als dé plek waar heel wat matrassen gestalte krijgen. Met de hoogste zorg gemaakt en volledig naar wens van de klant. Bent u de volgende die we mogen helpen?

Ga voor de hoogste kwaliteit en minder CO2

REVIEWS
Afspraak maken