De voordelen van koudschuim in uw matras:

  • Hoge veerkracht en veel ondersteuning.
  • Goede ventilatie.
  • Alle hardheden en HR-waardes op voorraad.
  • Duurzaam: gaat makkelijk 12 tot 15 jaar mee.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een vorm van polyurethaan. Een duurzaam kunststof dat in de schuimvorm een honingraat structuur heeft. Deze open celstructuur zorgt er enerzijds voor dat het materiaal goed ventileert. Anderzijds veert het hierdoor goed mee met druk van je lichaam.

Kom snel langs in de showroom in Ekkersrijt Eindhoven

HR-waardes

Je hebt misschien al eens gelezen dat koudschuim bestaat in verschillende HR-waardes (High Resilience oftewel hoge veerkracht) . De HR-waarde is een goede indicatie van de veerkracht en kwaliteit van het koudschuim. De waardes lopen uiteen van HR 30 tot HR 65. In de regel geldt: hoe hoger het HR-getal, hoe duurzamer het matras. Want bij een hogere HR waarde is er meer polyurethaan(grondstof) per vierkante meter koudschuim gebruikt.

De HR-waarde zegt verder niets over de hardheid of de wijze waarop het schuim ondersteuning biedt. Koudschuim bestaat echter wel in verschillende hardheden. Deze kun je zelf ervaren in onze showroom.

Ondersteuning en ventilatie

Zodra er druk op koudschuim wordt gezet, laat de structuur zowel vocht als lucht door. Hierdoor voelt een koudschuim matras koel aan en voert het transpiratie goed af. Juist door deze eigenschappen gaat een matras waarin koudschuim is verwerkt lang mee. Je kunt erop rekenen dat een koudschuim kern zeker 12 tot 15 jaar goed blijft. Door de ventilerende eigenschappen en het materiaal krijgt schimmel namelijk geen kans.

A-klasse koudschuim

Koudschuim bestaat in verschillende kwaliteiten, maar alleen A-klasse koudschuim mag het CertiPur certificaat dragen. Dit keurmerk staat voor de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Wij werken uitsluitend met A-klasse koudschuimen die voldoen aan het CertiPur certificaat en andere keurmerken. Veel van onze koudschuimen worden gemaakt in Nederland, door het toonaangevende bedrijf Pantera.

Pantera ontwikkelt zelf koudschuimen en test deze uitvoerig. Niet alleen op comfort, maar ook op veiligheid en duurzaamheid.

Jouw matras op maat persoonlijk met ons samenstellen?

Kom langs in onze showroom

Maak een afspraak
TERUG