De voordelen van traagschuim in uw matras:

  • Drukverlagend.
  • Ventileert, maar houdt warmte ook goed vast.
  • Alle hardheden en SG-waardes op voorraad.
  • Gaat makkelijk 15 jaar mee.

Wat is traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het zachter wordt zodra het in contact komt met lichaamswarmte. Het volgt dus niet alleen de contouren van je lichaam, maar het geeft ook nog extra drukverlaging aan de de lichaamsdelen die het nodig hebben. Je ligt met die lichaamsdelen immers dieper in het matras waardoor het traagschuim extra reageert.

Traagschuim wordt ook vaak NASA, Tempur en memory-foam genoemd.

Kom snel langs in de showroom in Ekkersrijt Eindhoven

SG-waarde

De dichtheid van traagschuim wordt aangeduid met SG-waarden (Soortelijk Gewicht). Aan deze waarde kun je en hoeveel kubieke meter schuim er per vierkante meter is gebruikt bij het produceren. Bijvoorbeeld 40, 45 of 60kg/m2. Een hogere dichtheid heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld de vochtdoorlatendheid en de reactie die het heeft op lichaamswarmte. Het is dus een goede indicatie van de duurzaamheid en kwaliteit. Een lagere SG-waarde kan bijvoorbeeld sneller leiden tot kuilvorming.

De SG-waarde zegt verder niets over de hardheid. Iedere SG-waarde bestaat in diverse hardheden. Deze kun je zelf ervaren in onze showroom.

Drukverlagend en aangenaam warm

Traagschuim heeft een open celstructuur en laat hierdoor vocht en lucht door. Wel houdt het warmte beter vast dan koudschuim. Verder reageert traagschuim op warmte, waardoor het precies op de juiste plekken van uw lichaam drukverlagend werkt.

A-klasse koudschuim

Traagschuim bestaat in verschillende kwaliteiten, maar alleen A-klasse traagschuim mag het CertiPur certificaat dragen. Dit keurmerk staat voor de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Wij werken uitsluitend met A-klasse Traagschuimen die voldoen aan het CertiPur certificaat en andere keurmerken. De traagschuimen die wij gebruiken, worden in België gemaakt. Dat geldt ook voor ons Gel VISCO traagschuim. U ontvangt bij ieder matras ons kwaliteitscertificaat waarmee we garanderen dat we volgens de hoogste eisen en belangrijkste keurmerken werken.

Pantera ontwikkelt zelf koudschuimen en test deze uitvoerig. Niet alleen op comfort, maar ook op veiligheid en duurzaamheid.

Verkoelende traagschuimen

Verkoelende traagschuimen zijn innovaties binnen de traagschuimen. Het schuim is doorweven met speciale gel die een bijzondere impact hebben op de veerkracht en warmte van het schuim. Maar daarnaast ventileert het nog eens bijzonder goed. Kom deze traagschuimen zelf ervaren in onze showroom.

Jouw matras op maat persoonlijk met ons samenstellen?

Kom langs in onze showroom

Maak een afspraak