Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen of neem gerust contact met ons op.

Waarom een matras op maat?

Ieder mens is uniek. Daarom geloven wij, in tegenstelling tot een aantal andere matrasaanbieders, dat het onmogelijk is dat er één matras bestaat dat voor iedereen geschikt is. Daarom is een matras op maat wat ons betreft het enige echt passende matras. Zo weet je immers zeker dat je van de optimale nachtrust geniet.

Een maatwerkmatras klinkt duur, maar dat is het eigenlijk juist niet. Zeker als je het vergelijkt met (standaard) matrassen van andere A-merken, die vaak duizenden euro’s kosten. Wij zijn een klein familiebedrijf dat zelf de maatwerk matrassen maakt. Hierdoor kunnen we de prijs scherp houden, want je betaalt niet voor tussenhandelaren.

Vanaf 585 euro heb je bij ons een éénpersoons op maat gemaakt matras. Hierbij maakt het niet uit hoeveel zones het matras bevat en of het is opgebouwd met een kern van koudschuim of pocketveren met bijbehorende afdeklaag. Het is mogelijk om je matras uit te rusten met extra afdeklagen, speciale stoffering/tijk en koeltecoatings. De maximale prijs voor één persoon met alle denkbare opties is 1.070 euro.

De halffabricaten die wij gebruiken zijn enkel afkomstig van Nederlands, Belgische en Duitse oorsprong. Onze leveranciers werken volgens internationaal erkende certificeringen, waaronder ISO 9001, Öko-tex, LGA en CertiPUR. Je haalt dus een matras in huis dat is opgebouwd uit veilige materialen met een bekende oorsprong. Dit garanderen wij zwart op wit met een Oorsprong- en kwaliteitscertificaat dat je bij je matras ontvangen.

In ons atelier tref je een groot assortiment aan van A-merk schuimen, stoffen en pocketveren. Dezelfde materialen die je in de meeste A-merk matrassen van andere aanbieders aantreft.

Onze showroom en atelier (waar de matrassen echt gemaakt worden) liggen in hetzelfde gebouw. Sterker nog: je kunt vanuit de showroom de atelierruimte inkijken via een glazenwand. Omdat wij alle matrassen zelf bouwen, kunnen wij supersnel leveren. Het is vaak letterlijk een kwestie van Kiezen, Wachten, Klaar.

Natuurlijk kunnen wij je nieuwe matras ook gewoon thuis afleveren. Dit doen we natuurlijk op afspraak via onze eigen bezorgdienst en binnen één week nadat je het Matrasatelier hebt bezocht.

Op al onze matrassen bieden wij een omruilgarantie van 180 dagen. De voorwaarde van deze garantie is dat je jouw lichaam eerst minimaal één maand de kans geeft om te wennen aan het matras. De materialen passen zich immers nog aan. Mocht je matras nog een maand nog niet aan de verwachting voldoen? Laat dit dan weten via +31(0)40- 29 123 25 of mail@matrasatelier.nl. Ons team plant dan een afspraak met je in om te bespreken hoe de configuratie van je matras aangepast kan worden. De vervolgstap is dat je matraskern wordt aangepast. Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van 55 euro per matras. Een aanpassing of klacht heeft bij ons de hoogste prioriteit en is vaak binnen één week doorgevoerd. Afhankelijk van drukte duurt het maximaal 14 dagen om de aanpassing door te voeren.

Uiteraard worden retour gekomen matrassen en materialen nooit hergebruikt.

Levering gebeurt binnen één week nadat je jouw nieuwe matras hebt gekozen. We spreken samen een tijd en dag af die jou past. We zijn hier flexibel in omdat we werken met een eigen bezorgdienst. Zij nemen ook altijd even persoonlijk contact met je op, ongeveer 30 minuten voor de levering. Deze bezorgdienstcollega’s leveren tot in je slaapkamer en nemen zo gewenst je oude matras weer mee. Levering is op al onze matrassen kosteloos, in zowel Nederland als België.

Jazeker! Wij geven 8 jaar fabrieksgarantie op onze matrassen, bijvoorbeeld op kuilvorming. Laat het dus weten als er iets aan de hand is, dan lossen we het samen op!

REVIEWS
Afspraak maken