Ik sta persoonlijk garant voor de kwaliteit van uw product en service!
Kevin – Manager matrasatelier

Waarom een matras op maat?

Ieder mens is uniek. Daarom geloven wij, in tegenstelling tot een aantal andere matrasaanbieders, dat het onmogelijk is dat er één matras bestaat dat voor iedereen geschikt is. Daarom is een matras op maat wat ons betreft het enige echt passende matras. Zo weet u immers zeker dat u van een optimale nachtrust geniet.

Een maatwerk matras klinkt duur, maar dat is het eigenlijk juist niet. Zeker als u het vergelijkt met (standaard) matrassen van andere A-merken, die vaak duizenden euro’s kosten. Wij zijn een klein familiebedrijf dat zelf de maatwerk matrassen maakt. Hierdoor kunnen wij de prijs scherp houden, want u betaalt niet voor tussenhandelaren.

Vanaf 785,- euro heeft u bij ons een hoogwaardig éénpersoons koudschuim matras dat geheel op maat gemaakt is. Hierbij maakt het niet uit hoeveel zones het matras bevat. Mocht u meer behoeftes hebben, kunt u uw matras voorzien van een temperatuur regulerende coating of waterdichte moltons.

De grondstoffen die wij gebruiken zijn enkel afkomstig van Nederlands, Belgische en Duitse oorsprong. Onze leveranciers werken volgens internationaal erkende certificeringen, waaronder ISO 9001, Öko-tex, LGA en CertiPUR. U haalt dus een matras in huis dat is opgebouwd uit veilige materialen met een bekende oorsprong. Dit garanderen wij zwart op wit met een Oorsprong- en kwaliteitscertificaat dat u bij uw matras ontvangen.

In ons atelier treft u een groot assortiment aan van A-merk schuimen, stoffen en pocketveren. Dezelfde materialen die u in de meeste A-merk matrassen van andere aanbieders aantreft.

Omdat wij al onze matrassen zelf maken, kunnen wij deze ook snel bij u leveren. Levering is altijd kosteloos, ook in België.

Ons bezorgteam komt op afspraak bij u thuis en levert uw nieuwe matras of boxspring tot in uw slaapkamer. Zij nemen de montage van uw bed en het afvoeren van het verpakkingsmateriaal graag voor u uit handen. Mocht u, uw oude matras of bed weg willen doen, dan kunnen wij deze gratis voor u afvoeren als service.

Heeft u een compleet boxspring bij ons samengesteld? Dan bedraagt de levering ongeveer 6 weken. Uiteraard kunt u uw matras wel al in 7 dagen geleverd krijgen.

Alle oude matrassen en bedden worden niet herverkocht maar op een duurzame manier verwerkt. Klik hier als u meer wilt lezen over onze duurzame missie.

U betaald voor uw matras bij de levering aan huis of bij het ophalen in de showroom.
In beide gevallen kunt u betalen per pin, creditcard of contante betaling.
Bij boxspring bestellingen kan er gevraagd worden om een aanbetaling.

Onze showroom en atelier (waar de matrassen echt gemaakt worden) bevinden zich op dezelfde locatie. Sterker nog: u kunt vanuit de showroom de atelierruimte inkijken via een glazen wand. Omdat wij alle matrassen zelf bouwen, kunnen wij supersnel leveren. Het is vaak letterlijk een kwestie van Kiezen, Wachten, Klaar. In overleg kan uw matras gereed staan voor ophalen na één werkdag op onze showroom.

Natuurlijk kunnen wij uw nieuwe matras ook gewoon thuis afleveren. Dit doen we natuurlijk op afspraak via onze eigen bezorgdienst en binnen één week nadat u het Matrasatelier hebt bezocht.

De levering van boxsprings duurt ongeveer 6 weken.

Jazeker! U heeft altijd 8 jaar fabrieksgarantie op onze matrassen. Deze garantie is van toepassing op product technische fouten, bijvoorbeeld op kuilvorming. U kunt ons altijd bereiken via mail@matrasatelier.nl of 040 29 123 22. Laat het dus weten als er iets aan de hand is, dan lossen we het samen op!
Mocht u meer willen lezen over de garanties die u heeft, kunt u dit doen door hier te klikken.

Via vakkundig advies en uitgebreid proefliggen in de showroom is de kans groot dat u meteen het ideale matras krijgt. Uw lichaam heeft echter tijd nodig om hieraan te wennen. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw nieuwe matras binnen 180 dagen aan te laten passen als deze toch niet helemaal naar wens ligt.

Bij een nieuw matras moet uw lichaam hier enige tijd aan wennen. Heeft u 30 dagen op het matras geslapen en het ligt nog niet naar wens, kunt u het laten aanpassen. Neem contact met ons op, dan nemen we de ervaring met u door en plannen we een bezoek aan huis. Onze slaapadviseur neemt nieuwe lagen mee en past uw matras ter plekke aan. U bent uw matras dus nooit kwijt en u hoeft ook niet op en neer te rijden.
Heeft u liever dat het matras in de showroom aangepast wordt, plannen wij een afspraak in waarbij u met het matras naar de showroom komt.
Bij uw bezoek aan de showroom wordt het matras direct voor u aangepast.
Omruilafspraken in de showroom kunnen enkel van maandag t/m vrijdag ingepland worden.

Voor het aanpassen van uw matras vragen wij om een eigen bijdrage van € 55,- per matras.
Daar wij maatwerk producten produceren naar klantorder hanteren wij geen herroepingsrecht, echter met de omruilgarantie blijft u niet zitten met een matras dat niet bevalt.

Uiteraard worden retour gekomen matrassen en materialen nooit hergebruikt.

Wilt u meer lezen over hoe de 180 dagen omruilgarantie werkt, kan dat door hier te klikken.

Wij vinden het belangrijk dat onze matrassen een kleine ecologische voetafdruk hebben. Dit doen we door enkel materialen uit Nederland, België en Duitsland te gebruiken en lokaal in ons eigen atelier te produceren. Dat scheelt transport en we weten precies onder welke omstandigheden onze grondstoffen tot stand zijn gekomen.

Verder planten we samen met Trees For All bomen om onze lage CO2 uitstoot te compenseren. Samen met Renewi, dat een recyclingdoelstelling heeft van 60%, zorgen we voor duurzame afvoer van onze restproducten en afval.

Wilt u meer weten over onze duurzame missie? Klik hier als u wilt weten hoe wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proberen te krijgen.

Afspraak maken