Een matras van lokale oorsprong

Een duurzame relatie met mens en milieu vinden wij als familiebedrijf vanzelfsprekend. Zodoende werken wij enkel:

  • Met veilige en duurzame materialen uit Nederland, Duitsland en België
  • Als één van de weinigen met lijmen op waterbasis
  • Produceren wij onze matrassen uitsluitend lokaal, in ons eigen atlier gelegen aan de rand van Eindhoven
  • Voldoen wij aan de belangrijkste keurmerken in de matrassector

Door al deze voorzorgsmaatregelen beperken wij onze ecologische voetafdruk. Daarnaast planten wij met onze partners van Trees for All een boom om onze CO2 uitstoot te compenseren.

Trees For All compenseert de uitstoot van onze CO2

We leven op dit moment met 7,7 miljard mensen op aarde. En dat aantal groeit snel verder. Al deze mensen hebben behoefte aan schone lucht, water en voedsel om te kunnen leven. Het kappen van bossen voor landbouw en productie brengt het evenwicht in gevaar. Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen.

Trees For All compenseert CO2 door bomen te planten. Inmiddels zijn er al ruim 5.7 miljoen bomen geplant en is er in totaal meer dan 383.000 ton CO2 gecompenseerd. Wij dragen graag bij door een boom te planten met Trees for All ter compensatie voor onze CO2 uitstoot. Hiermee verkleinen wij onze ecologische voetafdruk en dragen ons steentje bij tegen ontbossing.

Voor meer informatie over de projecten van Trees for All klik hier.

Renewi geeft de restmaterialen een tweede leven

Uw oude matras en onze restmaterialen voeren wij af via Renewi. De matrassen, schuimen en stoffen worden via hen tot de vezel afgebroken en krijgen een tweede leven als grondstof voor isolatiemateriaal.

Let’s Waste No More! Bedden en boxsprings die u meegeeft aan onze bezorgservice bieden wij aan bij lokale kringloopwinkels. Retour genomen matrassen worden gedoneerd aan VluchtelingenWerk Zuid-Nederland of milieuvriendelijk afgevoerd.

Het voelt goed om klanten te helpen met matrassen waarvan ik echt weet dat ze veilig zijn voor mens en milieu.
Alex – Slaapadviseur

Uitvoerig getest

De grondstoffen die wij gebruiken zijn enkel afkomstig van Nederlands, Duitse en Belgische oorsprong. Onze leveranciers werken volgens internationaal erkende certificeringen, waaronder ISO 9001, Öko-tex, LGA en CertiPUR. Kortom alle materialen zijn uitvoerig getest volgens internationale standaarden op veiligheid en bevatten geen schadelijke stoffen.

Daarnaast is er ook aandacht voor de gebruikskwaliteit. Dit gebeurt door onze leveranciers, bijvoorbeeld door te kijken hoe schuimen en pocketvering omgaat met bepaalde druk. De bewegingen die we maken tijdens onze slaap worden met geavanceerde apparatuur gesimuleerd en vervolgens wordt met die kennis de kwaliteit telkens verbeterd.

U haalt dus een matras in huis dat is opgebouwd uit veilige materialen met een bekende oorsprong. Dit garanderen wij zwart op wit met een Oorsprong- en kwaliteitscertificaat dat u bij uw matras ontvangen.

Onze matrassen zijn internationaal gecertificeerd

Afspraak maken