Werken bij Het Matrasatelier

Ontmoet ESDH B.V.

Het Matrasatelier is onderdeel van ESDH B.V., een familiebedrijf dat al sinds 1993 bestaat en matrassen maakt voor diverse toepassingen. Van medische matrassen voor mensen met lichamelijke klachten, tot matrassen voor de recreatie zoals caravans en campers of voor boten. Alle matrassen worden ambachtelijk gemaakt in ons eigen atelier in Son en Breugel, nabij Eindhoven.

Het team van Het Matrasatelier bestaat uit meer als dertig collega’s, allen specialisten in hun vak.
Als familiebedrijf is het een informele platte organisatie en een hecht team.

Join the family!

Werken bij ESDH B.V.

Bij Het Matrasatelier streven wij niet enkel naar de beste service voor onze klanten, ook voor onze collega’s hebben wij de beste werkomstandigheden.

Business side

Wij zijn onderdeel van de CAO van Interieurbouw en Meubelindustrie. Onze arbeidsvoorwaarden bestaan uit o.a.
 • Een marktconform salaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Vakantietoeslag
 • Pensioenregeling
 • De mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels studiekostenregeling
 • Een zeer gunstige personeelskorting

Fun side

Wij werken met zijn allen hard voor onze successen die wij vervolgens gezellig met zijn allen vieren:
 • Wekelijkse borrel
 • Jaarlijkse nieuwjaarsborrel
 • Jaarlijks ELE rally feest
 • Jaarlijks meerdaags teambuilding event
 • Een heel dik kerstpakket
 • En nog veel meer!

Openstaande vacatures

Als groeiend bedrijf zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s!
Heb je vragen over een van de openstaande vacatures? Neem contact met ons op via 040-29 123 22 en vraag naar Kim Reijers.
Wil je een sollicitatie insturen? Stuur je CV en motivatiebrief toe naar kim@esdh.nl
Interesse in een functie die niet open staat? Open sollicitaties zijn ook altijd welkom.
Wie weet zien wij jou binnenkort bij ons op het bedrijf!

 

Verkoopmedewerker

Als verkoopmedewerker ben je een van de unieke persoonlijkheden in een team van verkoopadviseurs die streeft naar de ultieme klantervaring. Samen met je collega’s ontvang je dagelijks klanten in onze showroom, verzorg je persoonlijk advies, benut je commerciële kansen en bouw je aan duurzame klantrelaties. Naast klanten die onze showroom bezoeken heb je ook klantcontact zowel telefonisch als per mail.

Wij leren jou de wereld van de matrassen kennen door je intern op te leiden tot slaapadviseur. Vervolgens ga je in ons unieke 1 uur Drive In concept klanten adviseren voor een op maat gemaakt matras voor hun caravan, camper of boot.

Eenmaal getraind tot slaapadviseur ben je verantwoordelijk voor een optimale klantbeleving. Dit houdt in dat je geduldig luistert naar wat klanten zeggen en op basis van hun behoefte een advies geeft voor een passend matras. Heb je een order verkocht of een offerte uitgeschreven? Dan zorg jij ervoor dat deze op de juiste manier administratief verwerkt word.

Over jou

Denken in commerciële kansen en handelen in oplossingen voor onze klanten. Daar krijg jij energie van! Je bent representatief en kunt prima zelfstandig werken binnen een gemotiveerd team. Jouw enthousiasme inspireren anderen en ook in drukkere periodes weet jij je hoofd koel te houden. De sterke communicatieve vaardigheden waarover jij beschikt stellen je in staat om optimaal klanten te adviseren en daar haal jij je plezier uit.

Verder breng je mee:

 • Minimaal 1 jaar ervaring in verkoopfunctie
 • MBO+ werk- en denkniveau
 • Commercieel inzicht
 • Kennis van Microsoft Office
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Front office medewerker

In deze functie ben jij onderdeel van de front office. Jij bent het eerste punt van contact met al onze klanten telefonisch en per e-mail. Je beantwoord vragen, boekt afspraken in, regelt accommodatie voor de klanten van ver en bij de antwoorden die je niet hebt zorg je ervoor dat ze bij de juiste persoon belanden. Daarnaast ben je ook in onze online omgeving ons visitekaartje en verricht je lichte administratieve taken.

Wie ben jij?
Je hebt een MBO werk/denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk. Naast goede communicatieve vaardigheden heb je een pro-actieve houding en ben je altijd bereid om net dat extra stapje service te verlenen aan klanten. Je kun goed overweg met een computer en hebt ervaring met met hele Microsoft pakket.

Gastvrouw / receptioniste

In deze rol ben jij het eerste klantcontact voor de klanten die onze showroom bezoeken. Jij ontvangt bezoekers met een glimlach en administreert in welk stadium van ons Drive In proces de klant zich begeeft. Je werkt met een aantal assistentes die jij aanstuurt voor het bedienen en afrekenen met onze klanten waarbij jij ten allen tijden het overzicht van onze showroom behoudt. Als er tijd is maak jij een praatje met onze klant, als het druk is zorg jij ervoor dat alles op zijn rolletjes loopt. Dankzij jouw inzet ervaren onze klanten de ultieme klantervaring.
In de rustige periodes ga je meer de administratieve kant op met het beheren van onze social media kanalen, het beantwoorden van e-mails, data entry werk en ander licht office werk.

Dit vragen wij aan jou:
– MBO werk-/denkniveau
– Klantvriendelijk en klantgericht
– Sociaal en communicatief
– Gastvrij en dienstverlenend
– Proactief
– Representatief
– Stressbestendig
– Goede beheersing Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Atelier medewerker

Heb jij ervaring achter de naaimachine en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom ons atelier versterken!

In deze functie ben jij onderdeel van ons naaiatelier. Je word door ons begeleid en leert hoe je matrastijken en beddengoed maakt voor allerlei diverse matrassen, van baby- tot boot matrassen in alle maten en vormen. Het is wisselend werk doordat geen een product bij ons hetzelfde is. Je leest patronen en mallen af, snijdt stoffen en treft voorbereidingen voor productie. Dankzij jouw inzet zijn al onze matrassen voorzien van een mooie maatwerk tijk die door jou zelfstandig gemaakt is.

Dit vragen wij aan jou als atelier medewerker:

 • Kennis van textiel
 • Kennis van industriële (naai)machines
 • Nauwkeurig
 • Zelfstandig
 • Kwalitatief
 • Stressbestendig

Interesse om bij ons te komen werken?

Stuur je CV en motivatiebrief toe naar kim@esdh.nl

Erkend leerbedrijf

Kom stage bij ons lopen!

E.S.D.H. B.V. is een erkend leerbedrijf. Wij geloven in investeren in jong talent en begeleiden ieder semester meerdere stagiaires vanuit diverse opleidingen. Zij beginnen bij ons hun eerste stap in het professionele leven.

Wil jij bij ons stage komen lopen? Stuur je CV met motivatiebrief toe naar kim@esdh.nl
Vergeet niet te vermelden:

 • Welke studie je doet
 • In welk jaar je zit
 • Hoe lang de stage periode duurt
 • Hoeveel dagen je stage moet lopen

Heb je nog vragen over stageplekken? Neem contact met ons op via 040-29 123 22.

Afspraak maken