Op welke zij slapen: verschillende slaaphoudingen onderzocht

Bent u zich ervan bewust hoe u ligt in uw bed? Misschien ligt u wel altijd op uw rug, of kunt u in die houding juist helemaal niet in slaap komen. Er zijn drie veelvoorkomende slaapposities. Deze zijn in te delen in de categorieën rugslapen, zijslapen en buikslapen. We lichten deze slaapposities toe en welke voor- en nadelen eraan vastzitten:

Zijslapen

De meeste mensen slapen op hun zij; een slaaphouding die over het algemeen goed voor je lichaam is. Zijslapen zorgt er namelijk voor dat de bloed- en zuurstofdoorstroming goed werkt. Het maakt in principe weinig uit of u op uw linker- of rechterzij slaapt. Maar heeft u wel eens last van opkomend maagzuur, dan wordt er aangeraden te proberen op uw linkerzij te slapen.

Het nadeel van zijslapen is dat u met uw volle gewicht op één arm en schouder ligt. Daardoor kunt u last krijgen van uw nek en schouders.

Rugslapen

Ligt u wel eens breeduit in bed, met uw armen en beden wijd? Deze slaappositie staat ook wel bekend als de zeester en is een typische positie voor rugslapers. Het voordeel van deze manier van slapen is dat het een goede slaaphouding is voor uw wervelkolom; die blijft namelijk in zijn natuurlijk positie met rugslapen. Rugslapen is dan ook de beste positie om rugklachten te voorkomen. Met rugslapen komen klachten zoals snurken of apneu wel weer vaker voor.

Buikslapen

Voor als u benieuwd was of er goede slaaphoudingen zijn die helpen bij het verminderen van snurken, hebben wij hier het antwoord. Buikslapen helpt tegen snurken. Ook als u een keer wat meer gegeten heeft en nog een vol gevoel heeft, kunt u het beste even op uw buik slapen. Deze houding is namelijk goed voor de spijsvertering. Echter is deze houding verder niet zo goed voor uw lichaam; het vergroot de kans op nek- en rugklachten en stijfheid. Dat komt doordat deze houding onnatuurlijk is. Het helpt om één knie op te trekken om deze klachten te voorkomen.

Zijn er specifieke matrassen die geschikt zijn voor een goede slaaphouding?

Een matras op maat voor uw slaaphouding: voor de beste nachtrust

Bij Matrasatelier helpen we u graag met een op maat gemaakt matras. Onze adviseurs spreken uw voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten met u door en u kunt proefliggen. Zo heeft u binnen één uur een matras op maat doorgesproken dat volledig is afgestemd op uw ideale nachtrust en comfort. En naast matrassen, maken wij ook uw hoofdkussen op maat. Met ons maatwerk zorgen wij ervoor dat uw bed volledig is afgestemd op u, waardoor u ‘s nachts de beste slaaphouding aanhoudt.

Bent u benieuwd welk type matras u nodig heeft voor uw slaaphouding? Wij helpen u graag verder.

25 jaar ervaring in duurzame, op maat gemaakte slaapproducten

Al 25 jaar ervaren wij hoe een maat gemaakt matras, kussen of een op maat gemaakte boxspring de nachtrust van onze klanten verbetert. Met elk maatwerk project helpen wij onze klanten een juiste slaaphouding aan te nemen. Benieuwd naar welke stappen wij zetten om het perfecte matras of kussen voor u te maken? Dat leest u in onze werkwijze.

Onze focus ligt echter niet alleen op de kwaliteit, maar ook de duurzaamheid van onze producten. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld alleen duurzame en veilige materialen uit Nederland, Duitsland en België en planten wij samen met onze partner Trees For All bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren. We vertellen u graag meer over onze duurzame activiteiten.

Gemaakt in Nederland

In ons eigen atelier aan de rand van Eindhoven. De plek waar onze vakmensen al 20 jaar matrassen maken.

Geleverd tot in uw slaapkamer

Ons eigen bezorgteam levert tot in uw slaapkamer. Verpakkingsmateriaal en een eventueel oud bed of matras nemen wij kosteloos mee.

180 dagen proefslapen

Zo nodig passen wij uw matras binnen deze periode aan. Zo weet u zeker dat uw matras ook echt bij u past.

Wat andere klanten zeggen

8
Fijn matras en boxspring
Wij zijn heel correct en professioneel geholpen! In de showroom werden er metingen gedaan en daarna maakte de adviseur een aantal opstellingen met verschillende schuimlagen. Echt top dat we op ons gemak konden testen. Bezorging correct en snel!
10
Top kwaliteit!!
Ik ben uitstekend geholpen met het maken van een keuze voor een nieuw bed, matrassen, kussens, dekbedden, kortom het hele pakket! De beste aankoop ever wat mij betreft. Het personeel denkt mee en is uitermate prettig in alle opzichten! Dank jullie wel. Een mooi bedrijf!
10
Vriendelijk en erg proffesioneel
Heb dit bedrijf bezocht naar aanleiding van de reviews. En het klopt! Vriendelijke mensen, professionele instelling en klantvriendelijk. En niet te vergeten een matras die je als een 2e huid omsluit. Topbedrijf!
10
Geweldig concept en zeer tevreden
Zowel de ontvangst, de intake en de begeleiding als zeer prettig ervaren. De uitgebreide voorbespreking was zeer duidelijk en informatief. Ruim voldoende tijd om te proefliggen en vragen te stellen. Service en afhandeling volgens afspraak.
10
Topservice
Ik zag de reclame van het matrasatelier op omroep Brabant en dacht daar moet ik eens gaan kijken wat ze voor mij met mijn rugklachten konden betekenen. Nou dat is kort gezegd zeer voorspoedig verlopen. Men besteed ruim aandacht aan de persoon en zijn fysieke bouw en de eventuele voorkeuren.
Afspraak maken