1. Persoonlijk gesprek

De zoektocht naar het best passende op maat gemaakte matras start bij ons met een goed gesprek. In onze showroom luisteren we graag naar uw wensen en behoeften. Op wat voor matras slaapt u nu bijvoorbeeld en zijn er bepaalde lichamelijke klachten waar wij rekening mee moeten houden? Verder verricht onze slaapadviseur een aantal metingen. Al deze informatie is cruciaal bij het ontwikkelen van het matras waar uw lichaam echt om vraagt.

2. Ontwerpen en samenstellen

Na het gesprek kunnen wij starten met de samenstelling. Uw slaapadviseur selecteert aan de hand van de informatie uit het gesprek passende materialen die hij of zij zorgvuldig in verschillende proefopstellingen verwerkt voor u om uit te proberen. U kunt nu uitgebreid ervaren hoe de materialen reageren op uw lichaam en lighouding. U krijgt zo een goed beeld van de mogelijkheden en verschillen.

3. Creatie van uw matras

Heeft u in de showroom de ideale samenstelling gevonden met onze slaapadviseur? Dan kunnen onze vakmensen in de naastgelegen atelierruimte voor u aan de slag. U kunt via een panorama glazen wand vanuit de showroom de atelierruimte inkijken en zien hoe wij onze matrassen met veel zorg en passie maken. Een uniek kijkje in de keuken!

4. Aflevering van uw matras

Wij bezorgen uw matras binnen 5 werkdagen geheel kosteloos bij u thuis. Zowel in Nederland als België.

De bezorging gebeurt op afspraak en ons bezorgteam levert uw nieuwe matras of boxspring af tot in uw slaapkamer. De montage van uw bed, het afvoeren van het verpakkingsmateriaal en indien wenselijk het afvoeren van uw oude matras of bed behoren allemaal tot onze gratis bezorgservice. Oude matrassen en bedden worden door het Matrasatelier nooit herverkocht, maar op een duurzame en milieuvriendelijke manier afgevoerd en verwerkt. Klik hier als u meer wilt lezen over onze duurzame missie.

Heeft u een complete boxspring bij ons samengesteld? Dan bedraagt de levering ongeveer 6 weken. Uw nieuwe matras kunnen wij uiteraard alvast bij u afleveren binnen 5 werkdagen. Heeft u haast met uw matras? In overleg kan uw matras gereed staan voor ophalen na één werkdag in onze showroom.

5. Het planten van een boom

We leven op dit moment met 7,7 miljard mensen op aarde. En dat aantal groeit snel verder. Al deze mensen hebben behoefte aan schone lucht, water en voedsel om te kunnen leven. Het kappen van bossen voor landbouw en productie brengt het evenwicht in gevaar. Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen.

Om onze CO2 uitstoot te compenseren planten wij met onze partners van Trees for All een boom. Hiermee verkleinen wij onze ecologische voetafdruk en dragen ons steentje bij tegen ontbossing.

Voor meer informatie over de projecten van Trees for All klik hier.

En na de aflevering?

Wij horen graag of u tevreden bent over uw matras. Is uw nieuwe matras niet helemaal naar wens? Dan heeft u de mogelijkheid om uw matras binnen 180 dagen te laten aanpassen. Het aanpassen van het matras kan eenmalig, voor de aanpassing vragen wij om eigen bijdrage van € 55,- per matras.

Op al onze matrassen krijgt u standaard 8 jaar fabrieksgarantie. Dit houdt in dat mocht er gedurende deze periode producttechnisch iets mis zijn met het matras (bijv. kuilvorming), u hier garantie op heeft.

Veel van onze klanten laten een beoordeling achter waarmee wij onze service verder kunnen verbeteren.

Onze partners voor een veilig matras en een betere wereld

Afspraak maken